torstai 23. tammikuuta 2014

Ihana vispipuuro!

Meillä pakkanen on vieläkin pullollaan puolukoita, vaikka olen niitä yrittänyt sieltä aina silloin tällöin vähentää milloin mihinkin rahkoihin ja smoothieihin. Päätin tehdä avomiehen toiveesta pitkästä aikaa vanhaa kunnon vispipuuroa. Koulun työharjoittelussa tein sitä joku aika sitten ja silloin käytin puolukoiden lisäksi pakastettuja omenoita ja mustikoita, puurosta tuli ihanan liila ja todella hyvänmakuinen. Vispipuuron voi siis ihan hyvin tehdä muistakin marjoista/hedelmistä kuin vain puolukoista. 

Tällä kertaa pitäydyin kuitenkin pelkissä puolukoissa ja voin sanoa, että kyllä onnistui! Alla oleva kuva on tekopäivältä, mutta mielestäni vispipuuro on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Siitä tulee mukavan kiinteää, mutta silti kuohkeaa. Itselläni oli tavallinen sokeri loppu, joten jouduin turvautumaan tomusokeriin, joka sekin toimi erinomaisesti normisokerin tilalla. 



Kuohkea vispipuuro (4 reilua annosta)

1 l vettä
5 dl puolukoita (tai muita marjoja/hedelmiä)
1–1 ½ dl sokeria (tai vaihtoehtoisesti tomusokeria hieman enemmän, laitoin n. 2 dl)
ripaus suolaa
½ dl mannasuurimoita

Kiehauta vesi ja marjat kattilassa, anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Siivilöi marjat ja siirrä siivilöity marjaliemi takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja suola, kiehauta liemi ja ripottele mannasuurimot kiehuvaan liemeen samalla vispaten. Vispaaminen on tärkeää, jotta puuroon ei jää klimppejä. Anna puuron kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun mannasuurimot ovat kypsiä, anna puuron jäähtyä kunnolla, itse laitoin kattilan jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kunnolla kuohkeaksi n. 10 minuutin ajan ja tadaaa, herkullinen vispipuuro on valmis syötäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti